• Map

    Click to open a larger map

  • Map

    Click to open a larger map

Udyret og hans lærling

Instruktør: Mamoru Hosoda
Land: Japan
År: 2015

Filmen følger den forældreløse 9-årige dreng, Ren, som lever en ensom eksistens på gaden. Ved et tilfælde falder drengen over den eventyrlige verden Jutengai, hvor beboerne ligner dyr og har styrke som guder. Ren møder den gudeligende bjørn Kumatetsu, som er på jagt efter en ny lærling. Kumatetsu tager drengen til sig som discipel, og omdøber ham ”Kyuta”. Men den grove, stædige bjørn er ikke just en tålmodig lærermester, og det umage par kommer ikke godt overens fra start. Som tiden går, udvikler de to skæve karakterer et stærkt bånd til hinanden, hvor både lærermester og lærling bliver klogere på sig selv. Dog forstyrres deres forhold af både ude- og indefra- kommende trusler, som sætter deres venskab på en stor prøve.

Mamoru Hosda fortæller en velkendt historie om det gode og det onde, om tvivlen på sig selv og om venskaber. Men han og resten af holdet gør det med en overbevisende og frisk energi, som de kombinerer med mesterlig animation og sans for humor og drama.” – Filmmagasinet Ekko