• Map

    Click to open a larger map

  • Map

    Click to open a larger map

Den bedste dag i Olli Mäkis liv

Instruktør: Juho Kousmanen
Land: Finland
År: 2016

Baseret på den sande historie om finske bokser Olli Mäki, der i 1962 kæmpede om mesterskabstitlen ved verdensmesterskabet i letvægtsboksning. Historien om Olli Mäki er en fortælling om et lands håb og drømme, der hviler på én mands skuldre. For at vinde titlen skal Olli koncentrere sig om sin træning og sin vægt, og hans sejr over den (ellers ubesejrede) amerikanske bokser Davey Moore forventes allerede af alle. Olli selv distraheres imidlertid i tiden op til den store kamp, da han forelsker sig i den smukke Raija.

Filmen har vundet en række priser (bl.a. Un Certain Regard I Cannes 2016 og EFAs Discovery pris) og været nomineret til bla. Nordisk Råds Pris og PIX’ publikumspris.

Det er en skøn, sjov og rørende kærlighedshistorie og en fortælling om at følge sine drømme – i det tempo og i den form, man selv har lyst til. En film uden skurke og helte, men med ægte mennesker umuligt ikke at komme til at holde af” – Berlingske