• Map

    Click to open a larger map

  • Map

    Click to open a larger map

Dengang i Maj

Instruktør: Christian Carion
Land: Frankrig
År: 2015

Maj 1940. Frankrig invaderes af tyske tropper. Beboerne i en lille nordfransk landsby tvinges på flugt som millioner af andre, i håbet om at finde et sikkert sted ved kysten. Byens borgmester Paul forsøger sammen med sin kone Mado at holde sammen på folk og humøret oppe. Den unge lærerinde Suzanne tager sig af en lille dreng Max, der er blevet væk fra sin far, Hans, da han blev arresteret ved krigens udbrud. Da Hans bliver sluppet fri og vender tilbage til byen, er beboerne draget på flugt. Hans møder den skotske officer, Percy, som har mistet alle sine folk. Sammen drager de ud for at finde Hans’ søn og Percy skal finde tilbage til England.

 

Tidsbilledet er flot og dramaet sikkert håndteret med musik af Morricone og med Oliver Gourmet og Mathilde Seigner i centrale roller.” – Politiken