• Map

    Click to open a larger map

  • Map

    Click to open a larger map

Aquarius

Instruktør: Kleber Mendonça Filho
Land: Brasilien
År: 2016

Clara er en 65-årig pensioneret musikkritiker og enke. Hun er også den sidste lejlighedsindehaver i Aquarius, et lejlighedskompleks fra 1940-tallet i overklassens smukke strandresidenser i Recife. Resten af naboerne er lokket til at flytte af nye bygherrer, der har store planer om byfornyelse. Men Clara lader sig ikke snøre. Hun har boet der i en menneskealder, opfostret sine børn dér og nægter at flytte, så hun lægger sig ud med både de nye entreprenører og sine voksne børn, der ikke kan forstå hendes beslutning. Clara er stædig og tager kampen op imod det korrupte byggeselskab. Det sætter også ekstra kulør på hverdagen og får rusket op i hendes erindringer fra et langt liv, sin kærlighed og musikken.

 

Måske årets vigtigste film!” – Jyllands-Posten