• Map

    Click to open a larger map

  • Map

    Click to open a larger map

Truman – Venner for livet

Instruktør: Cesc Gay
Land: Spanien & Argentina
År: 2016

Tomás er bosat i Canada, men tager som en overraskelse til Madrid for at besøge sin bedste og ældste ven Julián, som bor sammen med sin trofaste følgesvend: Hunden Truman.

Julián er imidlertid en stålsat mand, der ved, hvad han vil, så det pludselige gensyn med Tomas bliver ikke helt gnidningsløst. Sammen begiver de sig ud på en emotionel rejse over fire dage, hvor deres venskab, fælles historie, alder – og afslutningen på livet – kommer i højsædet. Der går ikke længe, inden de befinder sig i situationer, som nok er følelsesmæssigt overvældende, men som samtidig også skaber minder for livet

Begge spilles med voldsomt nærvær, forstærket af usentimental humor og af instruktørens formidable sans for de pauser, der gennemvæver hver en stund med den helt særlige fælles uudtalte viden: Det her er sidste gang.” – Politiken