• Map

    Click to open a larger map

  • Map

    Click to open a larger map

Hugo på bas

Instruktør: Rasmus Dinesen
Land: Danmark
År: 2016

HUGO er en original, poetisk og personlig film om en af vor tids største danske jazzikoner, Hugo Rasmussen. I sin over 50 år lange karriere nåede han at indspille over 1000 plader, og han har optrådt med mange af de største jazzmusikere som Ben Webster, Dexter Gordon og ikke mindst Cornelis Vreejswik. I eksklusive optagelser følger vi de sidste to år af Hugos liv og frem til sin død i august 2015. Vi oplever hans evindelige charme og store livsglæde, som end ikke lægernes dødsdom kan holde nede. Vi ser ham slå sig løs på scenen for sidste gang, og vi mærker hans inspirerende væsen smitte af på unge og gamle musikere omkring ham. Men vi ser også en ældre mand, som er parat til at dø.

Det er et intimt og ærligt portræt med en hovedperson, hvis musikalitet, humør og livsenergi ikke forlader ham helt frem til de ubærligt rørende scener fra den sidste tid.” – CinemaZone