• Map

    Click to open a larger map

  • Map

    Click to open a larger map

Det spritnye testamente

Instruktør: Jaco Van Dormael
Land: Belgien, Frankrig & Luxemburg
År: 2015

Gud findes! Han bor i Bruxelles og er en rigtig skiderik; indebrændt og tvær over for sin kone og datter. Han sidder dagen lang foran computeren og opsætter regler til gene for hele jordens befolkning. Hans søn, ”JC” har allerede forladt familien for længst, men Guds endnu ukendte datter, Ea, bor hjemme og er godt træt af sin fars egoistiske og kyniske måde at bruge sin autoritet på. Hun gør klar til oprør, kortslutter hans computer og tager ned på jorden for at finde de disciple, der skal hjælpe hende med at genskabe verden.

…er hyggelig underholdning, pakket ind i en forrygende skør, skæv og fabulerende visuel indpakning, der bringer mindelser om mestre som Michel Gondry og Terry Gilliam.” – Berlingske

Filmen var nomineret til tre priser i Cannes sidste år og har vundet priser verden over – blandt andet Glædes- og publikumsprisen i Haugesund. Og sidst, men absolut ikke mindst, var filmen nomineret til en Golden Globe i år i kategorien Bedste udenlandske film.