• Map

    Click to open a larger map

  • Map

    Click to open a larger map

The Assassin

Instruktør: Hsiao-Hsien Hou
Land: Taiwan
År: 2015

‘The Assassin’ er en filmatisering af den kejserlige Tang-dynasti-roman ’Nie Yinniang’) og er et drama om den 10-årige prinsesse Yinniang, der bliver bortført af den tidligere prinsesse og nuværende nonne i eksil, Jiaxin (Zhou Yun). Hos Jiaxin oplæres Yinniang i kampsport og forvandles til en dygtig snigmorder med det ene formål at myrde korrupte politikere. Men hendes empati står i vejen for de koldblodige drab og derfor fejler Yinniang en mission og hun bliver sendt tilbage til sin fødeprovins Weibo for at myrde guvernøren, Tian Jian (Chang Chen).

Hvert eneste billede er gennemkomponeret og fyldt med en melankolsk stemning af fortrydelse og sorg over det, der kunne have været – smukt fanget ind af Hou Hsiao-Hsiens faste fotograf, Mark Lee Ping Bing.” – Berlingske