• Map

    Click to open a larger map

  • Map

    Click to open a larger map

Marshland

Instruktør: Alberto Rodríguez
Land: Spanien
År: 2014

Da vi første gang møder de to kriminalbetjente, Pedro og Juan, er deres bil brudt sammen. Sådan går det jo, men den lakoniske hverdagsrealisme er sigende for den spanske thriller ‘Marshland’, der emmer af noir-intensitet i sit miljø, i sine karakterer, i sin sans for tid og sted og i sit stærkt tilfredsstillende, twistede plot. Året er 1980, det politiske klima i Spanien ligger og roder mellem diktatur og demokrati, og betjentene er på vej fra Madrid til det støvede Andalusien, hvor to unge søstre er forsvundet. Et par døde piger fra eller til, synes ikke rigtig at bekymre den konservative lokalbefolkning, der både hylder Hitler og Franco, men da søstrene viser sig blot at være de sidste i en længere række, strammer alvoren til. Nuancerne og grundigheden er en af kvaliteterne i ‘Marshland’, der er både skrevet og instrueret med insiderviden og lokalkolorit.

En af årets bedste spanske film – The Hollywood Reporter