• Map

    Click to open a larger map

  • Map

    Click to open a larger map

Corn Island

Instruktør: George Ovashvili
Land: Georgien
År: 2014

‘Corn Island’ er et psykologisk drama, som foregår på den naturlige grænse for den georgisk-abkhasiske konflikt – Enguri-floden. Hvert forår opstår små øer af frugtbar jord, og i dette ingenmandsland slår en ældre, abkhazisk bonde sig ned med sit 16-årige barnebarn for at gro majs. I flotte billeder følger vi deres strabadserende arbejde med at bygge hus og dyrke majs midt i en farlig grænsekonflikt med patruljeringer og maskingeværsalver. Og da en såret, georgisk soldat kommer til øen kompliceres tilværelsen yderligere.

‘Corn Island’ har modtaget 20 priser, og var desuden med på listen over de ni film, som Oscar-akademiet havde shortlistet inden de endelige fem blev nomineret.

“Elemér Ragályis nærmest svævende, meditative kameraarbejde gør de langstrakte og stort set tavse scener til overnaturlige billeder på intet mindre end livets tilstand” – Berlingske