• Map

    Click to open a larger map

  • Map

    Click to open a larger map

1001 Gram

Instruktør: Bent Hamer
Land: Norge
År: 2014

Marie er en nogle-og-30-årig, fraskilt kontrolfreak, som arbejder på et videnskabeligt laboratorium for mål og vægt, og som betragter verden med en tilsvarende afmålt og kølig distance. Da hendes far, en legendarisk videnskabsmand, bliver syg, får Marie til opgave at transportere en vægt på ét perfekt kilo –som er laboratoriets store stolthed og et objekt omgærdet af grænseløs respekt blandt hendes kolleger –til en konference i Paris, hvor den skal måles efter i sømmene. Men Maries rejse til Paris bliver et gram eller to mere romantisk, end hun lige havde forestillet sig.

Mangt og meget kan måles og vejes. Men ikke livet. Ikke venskabet, kærligheden, glæden. En banal sandhed, som der kan komme ret original og fornøjelig filmkunst ud af i hænderne på en type som Bent Hamer. – Politiken