• Map

    Click to open a larger map

  • Map

    Click to open a larger map

The Man Who Stole Banksy

Instruktør: Marco Proserpio
Land: Italien
År: 2018

I 2007 rejser Banksy til Palæstina for at male på den krigsramte bys vægge. Èt billede falder dog ikke i god jord. Skildringen af en israelsk soldat, der tjekker et æsels ID, vækker vrede hos dele af den palæstinensiske befolkning. En lokal taxachauffør beslutter sig derfor for at rive muren med billedet ned og sælge maleriet tilbage til Vesten. Det bliver en historie om kultursammenstød, kunst, identitet, tyveri og det sorte marked, der bringer Banksys værk væk fra Betlehems støvede gader til Vestens fine auktionshuse. For hvem ejer egentlig gadekunsten?

 

I filmen udspiller sig en principiel og seriøst interessant debat om kunstens integritet og kunsthandlens legitimitet.” – Politiken