• Map

    Click to open a larger map

  • Map

    Click to open a larger map

Django – The King of Swing

Instruktør: Étienne Comar
Land: Frankrig
År: 2017

Året er 1943, og Django Reinhardt spiller for udsolgte sale i Paris. Det franske folk er vilde med hans ’gypsy swing’ jazz, og selv nazistofficererne i Frankrig får interesse for Django og hans band. Imponeret af de populære toner giver tyskerne Django prompte besked på at rejse til Tyskland og turnere for højtrangerede nazister. Selvom Django foretrækker en ukompliceret tilværelse i musikken verden, må han tage et valg, da hans familie og venner i stigende grad forfølges af nazisterne i kraft af deres roma-ophav. Sammen med sin gamle mor og gravide kone må Django tage flugten mod den schweiziske grænse.

 

Tak til Comars for den visuelle og smukke skildring af en sigøjner.” – Filmmagasinet Ekko