• Map

    Click to open a larger map

  • Map

    Click to open a larger map

Åbenbaringen

Instruktør: Xavier Giannoli
Land: Frankrig
År: 2018

Jacques arbejder som journalist på en stor regional fransk avis, hvor han har ry for at være en talentfuld og objektiv efterforsker. Vatikanet rekrutterer ham derfor til en særlig opgave: Han skal deltage i en efterforskning – en såkaldt kanonisk undersøgelse – af en ung piges hellige åbenbaring i en lille fransk landsby. Da han ankommer til landsbyen møder han den forsigtige og følsomme Anna, der påstår, at hun personligt har været vidne til en åbenbaring af Jomfru Maria. Som følge af dette har hun fået et imponerende følge i den lokale by, og hun begynder langsomt at føle sig splittet mellem sin tro og den store opmærksomhed, hun modtager. I løbet af undersøgelsen begynder Jacques langsomt at afdække de skjulte motiver og magtspil, der ligger bag den mystiske og indviklede sag.

 

…lever ikke mindst sit helt usædvanlige liv, fordi Xavier Giannoli hele vejen igennem formår at forholde sig bemærkelsesværdigt åbent til en fortælling og en fænomenologi, der lægger op til satire og bastante afsløringer, men fører både Jacques og tilskueren uventede steder hen.” – Politiken