• Map

    Click to open a larger map

  • Map

    Click to open a larger map

Sange fra en sigøjner

Instruktør: Joanna Kos & Krzysztof Krause
Land: Polen
År: 2013

Baseret på en virkelig historie er dette en prisbelønnet film om den polske sigøjnerkvinde Papusza, der gør op med en traditionel romatilværelse, trodser alt og sniger sig bl.a. til at lære at læse og skrive. Hun bliver i en tidlig alder giftet bort til sin onkel, og udvikler et forhold til en ung mand, som overtaler hende til at udgive sine digte, som hun siden bliver berømt for. Men prisen for at udfordre det traditionelle kvindebillede og blive den allerførste sigøjnerdigter er høj, og Papusza risikerer at blive udstødt af sine egne.

Dundrende smuk fotografering, et begavet tidshoppende fortælleforløb og vildt besættende musik… gør dig selv den tjeneste at se ‘Sange fra en sigøjner’.” – Information