• Map

    Click to open a larger map

  • Map

    Click to open a larger map

Brylluppet

Instruktør: Stephan Streker
Land: Belgien & Frankrig
År: 2016

Den 18-årige pakistanske pige Zahira (Lina El Arabi) har et tæt forhold med sin dybt religiøse familie. Forholdet kommer imidlertid på prøve, da forældrene forlanger, at Zahria følger pakistanske traditioner og indgår i et arrangeret ægteskab. Som en moderne pige i Europa er Zahira splittet imellem familiens traditioner og hendes vestlige livsstil. For at finde svar søger hun mod sin bror og fortrolige ven Amir (Sébastien Houbani). ‘Brylluppet’ (NOCES) er Stephan Strekers tredje spillefilm. Filmen blev positivt modatget ved premieren på TIFF sidste år og har siden vundet flere internationale priser, blandt andet for Lina El Arabis og Sébastien Houbanis fremragende skuespil.

 

På en måde er filmen politisk, men heldigvis er den først og fremmest universel. Om det er fra kulturelle normer, forældrene eller barndommen, så har alle mennesker prøvet at frigøre sig. Og det er ‘Brylluppet’ en smuk hyldest til.” – Filmmagasinet Ekko