THE MISEDUCATION OF CAMERON POST

Instruktion: Desiree Akhavan

Længde: 90 min.

Genre: Drama

Produktionsland: USA

Medvirkende: Chloë Grace Moretz, Jennifer Ehle, Sasha Lane, John Gallagher Jr., Forrest Goodluck m.fl.

Medierådets vurdering: Filmen er tilladt for børn over 15 år, mens traileren er tilladt for alle.

Dansk premiere: 28. februar 2019

Om filmen:

‘The Miseducation of Cameron Post’ vandt hovedprisen på Sundance i 2018 og har fået en forrygende modtagelse af pressen i USA. Instruktør Desiree Akhavans sensitive portræt af et ungt menneske, der er ved at finde sig selv og sin identitet, minder om film som ’Call Me By Your Name’, imens temaerne om institutionalisering og psykologiske magtspil sender tankerne mod klassikeren ’Gøgereden’.

Året er 1993 og teenageren Cameron Post (Cholë Grace Moretz, bl.a. kendt for Martin Scorseses ’Hugo’) lever et helt almindeligt liv som den helt perfekte gymnasieelev. En dag tager hun sig endelig mod til at kysse en pige på bagsædet af en bil, men dette intime øjeblik afbrydes, da pigerne opdages. I den dybt religiøse lille by betragtes homoseksualitet som en synd, og Cameron sendes til en kristen omvendelseslejr i håbet om, at hun på lejren kan ”pray away the gay”. På lejren møder Cameron imidlertid en gruppe ligesindede unge, som hun hurtigt bliver venner med, og for første gang i sit liv føler hun sig ikke længere så alene.

Filmen kan bl.a. opleves hos:

København: Dagmar Teatret, Empire Bio, Gloria, Vester Vov Vov, flere TBC

Resten af Danmark: Odense: Café-biografen, Århus: Øst for Paradis, Valby: Valby Kino, Kolding: Nicolai Bio & Café, Humlebæk: Humle Bio, Holbæk: Kulturbiografen Frysehuset, Værløse: Værløse Bio, Næstved: BIO Næstved, Esbjerg: Esbjerg Huset, Gentofte: Gentofte Kino, flere TBC

Billetter kan købes her

Trailer:

Stills: 

Interviews fra Sundance:

Plakat: 

Læs hele Medierådets vurdering her.