HUGO PÅ BAS

HUGO PÅ BAS har netop vundet jury-prisen for Bedste Dokumentar i Indien ved Kolkata Shorts International Film Festival!

Hvis du gik glip af filmen i biografen, kan den nu bestilles på DVD eller ses på diverse streamingtjenester såsom Blockbuster, Itunes mv. BEST DOCUMENTARY- JURY

Hugo på bas- Best Doc Jury

 

En dokumentarfilm om den danske jazz legende Hugo Rasmussen.

Hugo Rasmussen, har en enestående position i dansk jazzmusik. Efter 50 succesfulde år står han på toppen af en karriere, som har cementeret Hugo Rasmussen som en af de mest anerkendte bassister i dansk musikhistorie. Han er også et stort navn i udlandet og har spillet med verdensnavne som Ben Webster, Dexter Gordon, Cannonball Adderley, Cornelis Vreeswijk mfl.

Født i 1941 har Hugo levet og udviklet sin kunst solidt, stille og over en længere periode. Hugo Rasmussens historie er en lang succes udefra set. Han har masser af jobs, særligt med nye yngre stjerner, som står i kø for at optræde med den gamle mester.

Men Hugo Rasmussen er også på andre måder en ener. Hugo er noget af det nærmeste man kan komme på en eneboer. Den digitale verden er ikke en verden han er trådt ind i. Han har ikke computer, fjernsyn eller mobiltelefon. Gemmer Hugo sig for den moderne verden bag det ikoniske skæg og hestehalen? Bag et lag af vinylplader, bøger, kasser og strengeinstrumenter af enhver afskygning. Denne analoge livsfilosofi danner en uimodståelig kontrast til den kendsgerning at Hugo spiller med alle de nye talenter indenfor jazzen. På denne måde virker det som om Hugo anerkender og varetager sin rolle som værdibærer indenfor den traditionelle Jazz med største iver og alvor.

Dette er filmen om Hugo Rasmussen, den enestående danske bassist, som udøver sin kunst på et niveau, som meget få danskere har opnået før ham. En karriere, han har måttet betale dyrt for, men som var det hele værd – eller var det… En mand, hvis store idoler er Jesus og Ghandi…

Med udgangspunkt i Hugo skal filmen på kunstnerisk og poetisk vis samtidigt fortælle og få os til at forstå det, der sker, når dygtige jazzmusikere er sammen: Den proces, hvorved musikken bliver til.

Filmen om Hugo Rasmussen instrueres af Rasmus Dinesen og bliver en fantastisk dokumentarfilm med masser af god energi, lækker musik og gode historier og tanker fra Danmarks største nulvende jazz-musiker. .

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][/vc_column][/vc_row]