DEN BEDSTE DAG I OLLI MAKIS LIV

Premiere d. 2 februar 2017

Plakat

Fakta om filmen:
Instruktør: Juho Kuosmanen
Medvirkende: Eero Milonoff, Joonas Saartamo, Oona Airola
Land: Finland
Længde: 92 min.
Genre: Drama


Kort om filmen
DEN BEDSTE DAG I OLLI MAKIS LIV var et hit på Cannes Film Festival, hvor den vandt den eftertragtede jury-pris Un Certain Regard i 2016, som kun gives til film med særlig originalitet. De udenlandske anmeldere på Cannes var vilde med den – og det samme er vi! Baseret på den sande historie om finske bokser Olli Mäki, der i 1962 kæmpede om mesterskabstitlen ved verdensmesterskabet i letvægtsboksning. Historien om Olli Mäki er en fortælling om et lands håb og drømme, der hviler på én mands skuldre. For at vinde titlen skal Olli koncentrere sig om sin træning og sin vægt, og hans sejr over den (ellers ubesejrede) amerikanske bokser Davey Moore forventes allerede af alle. Olli selv distraheres imidlertid i tiden op til den store kamp, da han forelsker sig i den smukke Raija.


Stillbilleder fra filmen 

Stills

the-happies-day-in-the-life-of-olli-maki-4-finland-jarkko-lahti-and-olli-rahkonen-and-eero-milonoff-photo-credit-kuokkasen-kuvaamo

_DSC2169

skaermbillede-2017-01-04-kl-16-13-40

the-happies-day-in-the-life-of-olli-maki-1-finland-jarkko-lahti-photo-credit-kuokkasen-kuvaamo

_DSC9969

 

Se traileren her! 

DEN BEDSTE DAG I OLLI MÄKIS LIV: Co-funded by the Creative Europe programme of the European Union.

 

Print

The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein.