THE DAUGHTER

The Daughter (2015) on IMDb

Premiere d. 21. april 2016 i biografer landet over

Filmens danske titel: Daughter

Originaltitel: The Daughter

Oprindelsesland: UK

Genre: Drama.

Produktionsår: 2015

Instruktion: Simon Stone

Dialogsprog: Engelsk

Spilletid: 96 min.

Medvirkende: Geoffrey Rush, Sam Neill, Miranda Otto,Ewen Leslie, Paul Schneider, Anna Torv, Odessa Young.

KORT OM FILMEN                     

Efter 15 års fravær vender Christian (Paul Schneider) hjem til sin fars bryllup i barndomsbyen. Hans far Henry, spillet af oscar-vinderen Geoffrey Rush, har været den velhavende ejer af det savværk, som har været det økonomiske fundament i generationer i byen. Christian møder sine gamle ven Oliver (Ewen Leslie) og bliver snart draget ind i Olivers familie bestående af hustruen Charlotte, datteren Hedvig og svigerfaren Walter (Sam Neill). Da Henry annoncerer lukningen af savværket, sender det et jordskælv gennem samfundet og især Olivers familie.
Inden længe opdager Christian en dybt begravet familiehemmelighed og i hans forsøg på at rette op på tingene, trues idyllen for alvor dem, han forlod for år tilbage.

Det håndholdte kamera og det knugende score skaber en dragende intensitet, men trods ’Daughters’ temaer om dysfunktionalitet og bedrag, giver filmen stadig håb for karaktererne for en fremtid uden synder og forræderi. ’Daughter’ er en moderne filmatisering af Henrik Ibsens klassiske og tidsløse skuespil ’Vildanden’ fra 1885. Filmen er blevet omdannet til et intenst familiedrama med sværvægterne Geoffrey Rush og Sam Neill på rollelisten og den fik stor buzz ved dette års festivaler Venedig og Toronto. Variety kaldte filmen ”dybt rørende og emotionelt svigende” og markerede den som ”en selvsikker og dybt bevægende spillefilmsdebut”.